Mesajı Okuyun
Old 20-10-2010, 13:54   #53
Adli Tip

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Hepsini okuyamadım kusura bakmayın lütfen ama konu malum.

Bazı gerçekleri görmek, Türkiye'yi kendi çevremizle sınırlı bir alan olarak kabul etmemek gerekir kanaatindeyim.

Çünkü, evvela Milletvekili seçimlerinde oy veren halkın, yönlendirilme neticesinde hatalı seçim yaptıkları sanıldı. Bu bir ihtimaldi...

Sonra seçimler devam etti, "ihtimal" istikrar kazandı.

Derken...

(Bana göre) en yüksek saygı duyulan
mesleklerden birisi kabul edilen ve hepsi asgariden Hukuk Fakültesi Mezunu olan aydın Hakim ve Savcılarımızın tercihini de (ne hikmetse!) malum "ihtimal" ile eş görüp, şaşırıyoruz.

Bence gerçekleri görmek zamanıdır.

Saim Abi;

Esasen bu bir polemik konusu değil.

Referandumdan sonra bazı arkadaşlarım, şakayla karışık, "demek ki ben yanlış düşünüyorum, değişiklik yapanları ısrarla destektleyenlerin bir bildiği var mutlaka..." demişlerdi.

Keza özellikle referandum döneminde, dünya görüşleri birbirine çok yakın insanlar da sürpriz bir şekilde farklı düşüncelere sahip olunca bu "acaba ben mi yanlış düşünüyorum" tereddüdü, şakayla karışık olmaksızın ciddi ciddi yaşandı... (En azından, ben yaşadım.)

Elbette onbin küsur yargı mensubu seçmen de, 70 milyonluk Türkiye seçmeninin paralel bir kesiti olabilir.

Ben hiçbir zaman, seçim sonuçlarını seçmenin eğitim düzeyiyle ilişkilendirekek açıklamaya çalışmayı doğru bulmamışımdır zaten. Bu seçim de bunun doğru bir "bahane" olmadığını gösterdi...

Türk Hukuk Sitesi'nde Türkiye'deki siyaseti konuşmamız mümkün değil.
Ama gelinen noktada konu, siyaset değil, yargı... Adil ve bağımsız yargının unsurlarını konuşmamız sitede serbestten de öte bence zorunlu olmalı...

Anayasa değişiklik paketinde HSYK'nın yapısında değişiklik yapılmasını destekleyen hukukçular da vardı, tehlikeli bulan hukukçular da...

Değişiklik yapıldı, Hükümetin "ben bu hakimleri HSYK'da görmek istiyorum" dediği isimler için, hakimler de "biz de bu isimleri HSYK'da görmek istiyoruz" dediler...

Şimdi Hükümetin istediği hakimler HSYK'da...

Benim görebildiğim gerçek bu...

Göremediğim başka bir gerçek varsa, gerçekten görmek istiiyorum.

Saygılarımla,