|
|
|
|
Ankara barosunun birkaç gün önceki seçiminde Av. Metin Feyzioğlu seçildi...... Şimdi bu seçimde şaibe mi var? Hayır, onun seçileceğini tahmin edip baştan karalama kampanyası başlatma var.
......
HSYK seçim sonucunu doğru okumak lazım. Okuma bilen, bir zahmet ön yargılardan uzak, bir değerlendirme yapsın. Tek söyleyebileceğim, seçim sonucu bir kesime ve görüşe olan tepkiyi dile getirmekte...
..... Siz baskı ile oy verirmiydiniz ki; hakim ve savcıları baskı ile oy vermekle suçluyorsunuz?
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Meslektaşım,
Ankara Barosu seçimi ile HSYK seçimini kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum. Hakim ve savcıları, baskı ile oy vermekle biz suçlamıyoruz, oy kullanan hakim ve savcılar söylüyor. Bir hususta sizinle hemfikirim; HSYK seçimi doğru okunmalı. Yöntemini beğenmediği seçimin sonuçlarını kimse "hazmetmek" zorunda değil. Hazmeden eder, hazmetmeyen de etmez. Mızrak çuvala sığmamış, yürütme organı kendini tutamamış ve müdahil olmuştur. Milletvekili dokunulmazlığı, bu kurullar böylece oluşturulduktan ve yargı istenilen kıvama geldikten sonra kalkacaktır. Ben böyle okuyorum. Doğru okuyup okumadığımı da zaman gösterecek. Bu tahminde bulunmak ve gidişatı hazmetmemek kabahat değil. Selam ve saygı ile.