Mesajı Okuyun
Old 18-10-2010, 18:51   #33
Av.Kaan

Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku
Birileri daha seçim olmadan, "adalet bakanlığı şu isimleri ön plana çıkartıyor, bu isimlerin seçilmesi için baskı yapıyor," iddiası ile seçimden 3 gün önce, bakanlığın önerdiği isimleri açıklıyor ve açıklanan isimlerden 10 kişiden 9'u hakikaten seçiliyorsa, ben bu seçim sonucunu hazmedemem...

Alıntı:
Yazan Ata Orcun
Evet, hazmedemiyorum, ama sizin dediğiniz gibi seçilenleri değil, seçimin yöntemini ve ona yapılan siyasi müdahaleleri...

Ankara barosunun birkaç gün önceki seçiminde Av. Metin Feyzioğlu seçildi. Seçim olmadan önce onun seçileceği tahmin ediliyor ve yine bazı şeyler söyleniyordu. Şimdi bu seçimde şaibe mi var? Hayır, onun seçileceğini tahmin edip baştan karalama kampanyası başlatma var.

HSYK seçiminde de seçim sonuçlarını baştan tahmin etmek güç olmasa gerek. Dediğim gibi eşim oy kullandı. Hala daha kime oy verdiğini sormadım. Ancak kimsenin ona baskı yaptığını zannetmiyorum. Kimsenin buna gücü de yetmez.

Aynı sendromu genel seçimlerde de görürüz. Seçimi kaybeden bu kaybı hep baskıya bağlar. "ABD ajanları, dış güçler, iç güçler size baskı uyguladı vs". Bu yorumlara gülüp geçmek lazım aslında... Bu mantık asla yükselme getirmez.

HSYK seçim sonucunu doğru okumak lazım. Okuma bilen, bir zahmet ön yargılardan uzak, bir değerlendirme yapsın. Tek söyleyebileceğim, seçim sonucu bir kesime ve görüşe olan tepkiyi dile getirmekte...

Özetle, sadece baskı ile oy verecek olanların, karşısındakinin oyunun baskı sonucu verilmiş olduğunu iddia edebileceğini düşünürüm. Siz baskı ile oy verirmiydiniz ki; hakim ve savcıları baskı ile oy vermekle suçluyorsunuz?