Mesajı Okuyun
Old 18-10-2010, 11:37   #25
üye25928

 
Varsayılan

Sayın Cengiz Aladağ ve Sayın Kardan Adam,

Amcamın oğlu adli hakim, kendisiyle seçimden önce görüşme fırsatım olmuştu. Kendisi ve kendisi gibi yeni jenerasyon hakimlerin yargının siyasetle uğraşmasından çok rahatsız olduklarını bu sebepten dolayı da siyasi ilişkilerden uzak duran adaylara oy vereceklerini söylemişti. Bana söylediği kadarıyla bu kendisinin ve arkadaşlarının bakış açısıydı.

Verdiğiniz link gerçeği yansıtmıyor. Şöyle ki, Hayrettin Türe, Kırşehirli'dir ve daha önce bir kaç yerde görme fırsatım olmuştu kendilerini, ve gerek amcamın oğlu gerek bu süreçte takip edebildiğim kadarıyla da kendisinin seçilmeye yakın olduğu belliydi. Ama bunun bakanlıkla alakası yoktu. Zaten Ankara 17. Asliye Ceza Hakimidir. Onun bu listede gösterilmesi, gerçekten bu şekilde bir şey olduğunu göstermez. Nabız yoklama sırasında seçilmeye en yakın adayları bakanlık tarafından destekleniyor gibi göstererek başka bir kesime yaranma çabası olarak değerlendiriyorum. Bu sebepten dolayı da o haberin doğruluğuna inanmıyorum, siz bana seçimden önce sorsaydınız hemen hemen ben de aynı isimleri söylerdim. Çünkü adaylar arasından her zaman bazı isimler öne çıkacaktır ve bu adaylar sizin siyasi görüşünüze uymuyorsa ötekilerdendir, ötekilerin siyasi görüşünü benimsemiyorsa onlara göre de sizdendir. Linkte belirttiğiniz haberde henüz Hayrettin Türe'nin soyadını bile doğru yazamamışlar.
Bu habere inanmayı beklemek hata olur.

Bu haberi herkes yapabilirdi. Bir de benim merak ettiğim, bakanlık neden kendisine çok yakın duran 2 tane hukukçu derneğinden kimsenin adını vermemiş de ömrü hayatı boyunca hiçbir kesime yakın olmayan kişilere destek vermiş. Biliyorsunuz ki bakanlığa çok yakın olan dernekler de liste hazırlamıştı, onlardan da aday çıkmıştı. Onlar varken bu adayları bakanlık neden desteklesin?

Şayet siz bir siyasi düşünceyi benimsemiş bir haberciyseniz, tarafsız kişileri karalayarak oy potansiyelinizi artırabilirsiniz. Bununla alakalı size bir de link gönderebilirim.