17-10-2010, 20:56
|
|
|
Site otoparkında aracın hasarlanması
Sayın Meslektaşlarım,
Az sonra açıklayacağım olayla ilgili olarak, kendi tecrübelerinizden edindiğiniz bilgileri paylaşmanızı rica edeceğim. Sıfır bir araç satın aldım. Aracımı oturduğum sitenin otoparkına park ettim. Ertesi sabah park alanına gittiğimde maalesef aracımın hasarlı olduğunu gördüm. Aracımın ön kaput ve tamponunda hasar meydana gelmiş. Hasar veren şahıs, telefonunu yazıp, daha sonradan geleceğini belirten bir not yazmış. Şahıs geldikten sonra, maddi hasarlı trafik tespit tutanağı tutuldu. Karşı taraf zaten kendisinin kusurlu olduğunu kabul ediyor. Hasara sebebiyet veren şahıs, bilinen bir marketler zincirine mal getiren bir tır. Aracımın hasarını karşı taraf kasko şirketi karşılıyor. Ancak, mesele bu değil tabii ki. İlk kez sıfır bir araç satın almış biri olarak, daha alalı 12 saat bile olmamışken, dikkatsiz bir sürücü tarafından park halindeki aracıma ciddi bir şekilde hasar verilmesinin karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla muhatapları doğru olarak tespit edip, değer kaybının talep etmek istiyorum (ayrıca başkaca bir talebim olabilirse bunu da paylaşırsanız memnun olurum.). Tırın sürücüsü ve market müdürü ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde;
1- Tır markete mal nakli yapıyor;
2- Market nakliye firması ile ilişki içerisinde (yüklenici firma);
3- Nakliye firması, tır ile mal nakli işlemlerini yapıyor
4- Tırın ruhsat sahibi YS isimli şahıs
5- Kazayı yapan, sürücü D isimli bir şahıs; YS tarafından tutulmuş.
Burada, tırın sahibi ile sürücüyü zaten hasım olarak gösterebiliyorum. Bunda bir tereddütüm yok. Acaba, BK 100 anlamında nakliye firmasını ve marketi de hasım gösterebilir miyim? Alt-ÜSt işveren bakımından uygulama ne şekilde işliyor?
Ayrıca, site otoparkında bu tür bir hasarın olması halinde, site yönetiminin de sorumluluğuna gidebilir miyim?
Bu konuyla ilgili olarak, tecrübelerinizi ve değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.
Saygılarımla,
|