14-10-2010, 13:50
|
|
|
Kimlik bilgilerinin kullanılması suretiyle çıkarılan hat ,cep telefonu operatörüne tazminat davası
Merhabalar
Müvekkille ait kimlik bilgileri kullanılmak suretiyle çıkarılan hat ile bir başkasına hakaret mesajları gönderilir.Açılan dava sonucunda müşteki ses bu sese benzemiyor bana hakaret eden şahıslardan şikayetçi değilim der.Ancak biz vazgeçme sebebiyle düşme kararı istemediğimiz için imza incelemesi talep ettik.örnek imzalar getirildi.Neticeten müvekkilin suçu işlediğine dair şüpheden uzak kesin inandırıcı delil elde edilemediğinden BERAATİNE karar verildi ve karar kesinleşti.
Bu aşamada GSM operatörü ana bayi ve alt bayinin tazminat sorumluluğu için sizce müvekkilin kendi adına hat çıkaran şahısların tespiti için şikayetçi olup o davanın sonucunu beklemesi mi gerekir.
Yoksa kesinleşmiş beraat kararı yeterli midir?
İkinici sorun açılacak bu davada müteselsilen GSM operatörü ,anabayi ve alt bayi hasım gösterilmeli midir ?
Ana bayi ile yapılan görüşmede alt bayinin sözleşmesinin fesh edildiğini öğrendim.Şu an böyle bir bayi yok.adreste yok.Dolayısıyla alt bayi hakkındaki dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla hasım olarak sadece gsm operetörü ve ana bayiye davada yer vermeyi düşünüyorum.Değerli görüşlerinizi bekliyorum .Saygılar.
|