|
|
|
|
bir diger onemli husus; ben vakti zamaninda 2 sene once bu davayi asliye hukukta acmadan once tuketici mahkemesinde acmistim tuketicinin hakimi resen dosya uzerinden gorevsizlik karari vermis ve davanin genel mahkemelerde gorulmesi gerektigi yonunde karar vermisti, bu karsi tarafa sanirim teblig edilmemisti o zaman ta 2 sene once. Elimde bunun da karari vardi. Davali taraf gorevli mahkeme tuketicidir deyince durusmada ben de elimde bu karar vardir tuketici zaten gorevsizlik vermistir deyip dosyasina sundum ...
|
|
 |
|
 |
|
derdestlik itirazı ilk itiraz olup, ilk celsede bu itiraz yapılmalıydı. diğer görevsizlik kesinleşmemiş olsa dahi, duruşmada tüketici mahkemesinin kesinleşmeyen (anladığım kadarıyla) görevsizlik kararını sunmuşsanız ve de karşı taraf duruşma esnasında derdestlik itirazında bulunmamışsa kanımca artık yapılacak itiraz geçerli hale gelmeyecektir. kaldı ki, davalı vekili daha önceden de duruşmaya girmiş vekalet ve savunma vermek için süre istemiştir. daha o duruşma esnasında itirazın yapılması gerekirdi. davalı vekilinin tüketici mahkemesinin görevsizliği davasından haberdar olmayışı buna ilişkin olarak derdestlik itirazını yapamamış olması yine davacı tarafı ilgilendirecek husus değildir bu davalı ile vekili arasındaki bir problemdir.