|
|
|
|
Değerli meslektaşlarım. Bir konuda değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Dosya borçlusu Ltd.Şirket. Ancak, şirketin içi boşaltılmış, malları bir başka şirkete kat-ydırılmış. Borçlu Şirket ortaklarına 89/1-2-3 göndererek onları da dosya borçlusu yaptım. Borçlu şirket ortraklarından birinin borçlu şirket tarafından kendisine ciro edilen bir senet dolayısıyla yaptığı takipte alacalık olduğu, başka bir ildeki icrada bir dosya yakaladım ve oı dosya alacağı üzerine haciz koydurdum.Ancak, dosyada işlem yapmamak suretiyle (hacizlerde olmasına rağmen) dosyayı düşürmek üzereler. Benim asıl dosyamdan, diğer ildeki bu dosyayı İ.İ.K.94. maddeye istinaden takip yetkisi istedim.İcra Md.red etti ve hakime danışarak red ettiğini söyledi. Şikayet sürem başladı. Şikayet etsem sizce sonuç alma şansım varmıdır, bu konu başından geçen, her hangi bir karar alabilebnn arkadaş varmı. Yargıtay kararlarını taradım. Bu konuda bir karar bulamadım. İlgilenip zaman ayıran meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkürler.
|
|
 |
|
 |
|
LTD ŞTİ ortaklarına şirket borcundan ötürü -3.kişi sayılmadığından- 89/1 gönderemezsiniz. Gönderseniz bile i.i.k. 16 gereği her zaman 89/1 iptal edilebilir..