 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan mustafa_1977 |
 |
|
|
|
|
|
|
Değerli meslektaşlarım, icra müdürlüğünden, x belediyesinin x bankası şubesinde bulunan tüm hesaplarına, hesap numaralarını tek tek vererek haciz uygulanması için müzekkere gönderdik. Ancak x bankası icradan gönderilen müzekkerenin aksine bu hesaplardan bir tanesinin iller bankasından gelen para olduğundan bahisle haciz uygulamamış, icra müzekkeresini dikkate almamıştır. Banka görevlileri ile konuştuğumuzda bu hesaba haciz koyamacaklarını ancak mahkeme kararı olursa uygulayabileceklerini söylediler. bu konuda görüş, yol ve yöntem bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın mustafa_1977,
5393 S.K. m.15/son: "Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez."
Yukarıdaki madde mucibince neyin haczedilip neyin haczedilemeyeceğine karar verecek olan
mahkemedir; işgüzar banka değil. Ayrıca
haczedilmezlik şikayet hakkı da sadece
borçluya aittir.
Anladığım kadarıyla doğrudan doğruya haciz istemişsiniz;
2004 S.K. m.357: "
“İcra dairesince kanuna göre yapılan tebliğ ve emirleri derhal yapmaya ve neticesini geciktirmeksizin icra dairesine bildirmeğe alâkadarlar mecburdur. Makbul sebep haricinde tebliğ ve emirleri yapmayanlar hakkında ait olduğu dairece tahkikatı evveliyeye hacet kalmaksızın Cumhuriyet Savcılığınca doğrudan doğruya takibat yapılır.”
Saygılar...