Mesajı Okuyun
Old 09-10-2010, 00:06   #10
avmhy

şahsi kanaatim diğer meslektaşın açtığı yaptığı işlemlerden, müvekkili yönlerndirmesinden, bahsettiğiniz davayı açmamasından sorumlu olacağı. En azından disiplin hukuku açısından.

Bağlı olduğunuz baro başkanlığı'na ilgili şikayeti çekinmeden yapın bence değerlendirilecektir.

Diğer yandan şifahi bir vekalet sözleşmesi yaptığınızı düşünüyorum. O zaman sadece başlattığınız işlemler açısından vekaletiniz daha doğrusu vekalet akdiniz olduğu söz konusu olabilir.

Yani bu çeke ilişkin karşılıksız çek şikayeti yapmak ve ilgili davanın takibini yapmak üzere anlaşmış olabilirsiniz.

Hukuk davası ayrı çek davası ayrı bir konudur.
öyle olmasa müdahil yana ceza davasında ayrı bir vekalet ücreti hükmetmezdiler.

Bu durumda hukuk davası için masraf verdiğini ispat edemeyen müvekkilinizin sizden şikayetçi olamayacağını düşünüyorum.

Kalldıki tüm hukuki yolları usulüne uygun takip ederek karşı yandan alacağını alamadığı ortaya çıkmadan sizden şikayetçi olamaz zararını rücu edemez diye düşünüyorum.
Yani dava ve takip haklarını sonuna kadar kullanmadan sizden alacağını talep edemez.

Lütfen üzülmeyin. Şu mesleğe başlayalı beri kaç uykusuz gecem geçti kurup durmaktan. Baroya derdinizi doğru bir şekilde anlatabilirseniz müvekkilinizin uyanıklığına karşı sizin yanınızda yer alacağını düşünüyorum.

Umarım en kısa zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz.