Mesajı Okuyun
Old 08-10-2010, 13:08   #1
hukukcu1985

Varsayılan Bankadan istifa eden İşçinin tazminat sorunu

Merhabalar.Sıkça sorulan bir konuda sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.Aşağıda örneğini sunmuş olduğum gibi bir taahhüt imzalatılarak eğitim verilen ve 5 yıl dolmadan istifa eden işçilerin hukuki durumu hakkında karşılaştığınız davalar ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

TAAHHÜTNAME

"... Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünün 19.07.2008 tarihinde açtığı sınavı kazanmamı müteakip tarafıma verilen……..sicil numarası ve ……….unvanı ile bankacılık ve görevimin gerektirdiği yetkinlikleri kazanmak, mesleki ve kişisel gelim ve davranışlarımı geliştirmek için bankaca verilecek eğitimlere katılmayı,

Eğitimler sonrası bankanın belirleyeceği göreve herhangi bir nedenle başlamaz veya göreve başladıktan sonra 5 yıl içinde bankadan istifaen ayrılır ya da bankaca iş sözleşmem İş Kanunu hükümleri doğrultusunda haklı nedenle fesh edilirse, Bankaya(eğitim-konaklama bedelini ve 10.000.-YTL’yi) 5 gün(işgünü) içinde nakden ve defaten ödemeyi, verilen süre içinde yerine getirmediğim takdirde, talep edilen tutarı………faizi ve sair masrafları ile birlikte ödemeyi, doğacak ihtilaflarda ... Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerinin yetkisini kabul ve taahhüt ederim.