Müvekkilin duble yol genişletmesi nedeniyle el atılan sıra parselleri için el atma nedeniyle bedel davası (ve el atma tarihinden itibaren ecrimisil tabi) davaları açtım.
Keşfe gittik ve rapor geldi; taşınmazların Ankara yoluna cepheli olması nedeni ile objektif unsur uygulanmış, ama oranı %10! Bizim %100 - %150 gibi bir beklentimiz vardı şok olduk açıkçası..
Raporda sulu arazide 3 yılın birini buğday ekmekten tutun, ilçe tarım yazısına rağmen hiç çift ürün hesaplamamaya kadar birkaç hata daha var; onları bir şekilde bertaraf edeceğiz umarım, ama bu %10 meselesi konusunda tıkandık.
Daha önce İstanbul yolu olup da %100 artış verilen raporlar görmüştüm. ama yargıtay denetimli kararlar değiller. Programlarda şehirlerarası yol olması nedeniyle artış aradım, en fazla %25 buldum... Birkaç tane %150 - 200 buldum ama onlarda da temyiz konusu objektif unsurun ne olduğu değil, o yüzden bu konunun detayı yok.
Meslektaşlarımız içinde, elinde; sadece taşınmazın şehirlerarası yola cepheli olması ve il-ilçe merkezine yakınlığı nedeniyle %50 den fazla (hiç olmadı +25 de olur aslında

) objektif unsur artışı verilen ve yargıtay denetiminden geçmiş mahkeme kararı, ya da bu hususun tartışıldığı yargıtay kararı olan var mıdır? varsa çok makbule geçecek benim için...
Not: taşınmazlar tarla vasfındadır...