Mesajı Okuyun
Old 04-10-2010, 21:39   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Açılacak bir boşanma davasında eşinizin, sizi ve çocuğunuzu kişisel eşyalarınızla birlikte evden attığını tanık beyanları ile ispatlayabilirsiniz. En yakın akrabalarınız dahil herkes tanığınız olabilir.

Ev eşyaları 2002 sonrası alınmışsa edinilmiş maldır. Ve yarı değerleri üzerinde tasfiya payı alacağınız olacaktır. Boşanmaya karar verilmesi ve kararın kesinleşmesi halinde bu eşyalar için alacak hakkınıza dayalaı dava açabilirsiniz.

2002 öncesi alınmış sizin olduğunuzu iddia ettiğiniz veya kişisel malınız olduğunu iddia ettiğiniz eşyalar için ise, aynen teslimleri veya olmkadığı taktirde değerlerinin tarafınıza ödenmesi için ayrı bir dava her zaman açabilirsiniz.

Ayrıca açılacak boşanma davasında evden ve ev eşyalarından sizin ve çocuğunuzun yararlanmasına karar verilesini de talep edebilirsiniz.

5 yşanıdaki çocuğunuzun velayetini ve onun için önce tedbir sonrasında iştirak nafakası olarak devamını talep edebilirsiniz. Çalışıyor olmanız çocuğunuza tek başınıza bakmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Velayetin size verilmesi halinde baba da mali gücü oranında çocuğunun giderlerine katılmak zorundadır.

Yine açılacak bir boşanma davasında maddi ve manevi tazminat talepleriniz de olabilecektir.

Bunlar ve daha fazlası için bir avukattan doğrudan hukuki destek almanız yerinde olacaktır.

Saygılarımla,