28-09-2010, 19:35
|
|
|
Bir gazete yazısıyla ilgili yanlışlıkla başka gazetedeki kişiye dava açılması
A Savcısı, “M Gazetesi çalışanı” diye N
Gazetesi yazarı ve yazı işleri müdürüne
dava açtı. İlgili Ceza Mahkemesi davayı
kabul etti. Buna da hukuk dendi!
Hukukçu H, N Gazetesi Yazarı Y’nin bir yazısında mağdur edildiği iddiasıyla Y ve N Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Z hakkında suç duyurusunda bulundu.
H'nin dilekçesini işleme koyan A savcısı, iddianame hazırlayarak ilgili Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.
SUÇ DELİLİ M GAZETESİN 5. SAYFASI
Ancak A savcısı’nın iddianamesinin karar bölümünde “Yaygın süreli yayın yapan M Gazetesi’nin suç tarihli baskısının 5. sayfasında Y ismi ve fotoğrafı altında bazı yorumların olduğu iddia edildi. İlgili Ceza Mahkemesi de bu iddianameyi kabul etti. Hukuk tarihine geçecek bu iddianamede bir değil birçok yanlışın yer alması şaşkınlık yarattı.
M GAZETESİNDE ÖYLE BİR YAZI VE YAZAR YOK
İddianamede dava konusu yapılan yazı N Gazetesinde yayınlanmış, yazının sahibi Y, N Gazetesi yazarı... Ancak A Savcısı, iddianamesinde suç delili olarak sayfa numarası da vererek M Gazetesi’ni gösteriyor. Yani, Savcının suç bulup dava konusu yaptığı haber ne M gazetesinde yayınlanmış ne de yazan kişi M Gazetesi çalışanı. İşin daha da vahim olan yanlışı ise iddianamenin hiçbir yerinde N gazetesinin isminin geçmemesi.
A Savcısı’nın sorgulamadan ‘M GAZETESİ çalışanı’ diye iki isme dava açması tartışması başlattı.
Y
Hukukçu H tarafından dava edilen ve hakkında dava açılan N Gazetesi yazarı Y, “Ben hayatımın hiçbir döneminde M Gazetesi’nde çalışmadım, kaldı ki M Gazetesi’nde o tarihte öyle bir haber de yok. Bana ifadem alınmak istendiği bilgisi geldiğinde, hemen ilgili Adliyeye giderek iddianameyi istedim. İddianamede kendimi M Gazetesi yazarı olarak görünce, hayretler içinde kaldım. Bir de M Gazetesi’nin 5. sayfasında ki yazısı ve fotoğrafı yazdığını görünce, iyice şok oldum."
Kaynak : http://www.stargazete.com/politika/hamiline-iddianame-devri-haber-297153.htm
|