Mesajı Okuyun
Old 28-09-2010, 19:19   #1
oguzhand0

Varsayılan Talimat Haczinde 3. Kişinin İİK md.99 Kapsamında İstihkak İddiası

Öncelikle selamlar ve sevgiler.

Dün akşamüstü bir müvekkilim, dükkanına icra memuru ve bir avukatın geldiğini ve hacze başlandığını haber verdi, apar topar gittim. Borç dükkanın 2006 yılından önceki sahibinin şahsi borcu imiş. Müvekkilim yani 3. kişinin, borçlu ile herhangi bir şahsi, ailevi, hukuki hiç bir münasebeti yok. Dükkan içinde icra memuru ve avukat asıl borçluya ait evrak, kayıt vs. aradı ancak bulamadı. Dükkan gerçekten de 4 yıl önce usulüne uygun şekilde devredilmiş.

İcra İstanbul takipli bir icra dosyası, yani haciz talimatı söz konusu.

Neyse; alacaklı vekili gizli ortaklık hususunda yoğun şüpheleri olduğunu söyledi ve hacze geçilmesini talep etti. Dükkandaki değerli taşınmazlar kayıt altına alındı ve alacaklı talebiyle taşınmazlar müvekkilim 3. kişiye yediemin olarak bırakıldı.

İİK 99 gereğince istihkak iddiamızı görecek icra müdürü alacaklıya istihkak davası açması için 7 gün süre verecek ve bu mühlet içinde istihkak davası açılmaz ise taşınmazlar üzerindeki haciz kalkacak.

Ben alacaklının bir an önce dava açmasını ve bu sorunun hallolmasını istiyorum. Ve bunun için de haciz varakasının İstanbul İcra Dairesine ulaşması ve dairenin de bu zapt sonucunda alacaklıya mühlet vermesi gerekiyor. Bu işlemleri nasıl hızlandırabilirim?

Diğer tereddütüm de İstanbul İcra Dairenin zapttaki istihkak iddiaını İİK 99 değil de 97 ye göre değerlendirme ihtimali... Bu mümkün müdür?

Düşüncelerinizi merakla bekliyorum

saygılarımla