Mesajı Okuyun
Old 28-09-2010, 12:00   #16
Avukat Hakan Eren

Alıntı:
Yazan denizkayilioglu
Sayın Eren, söylemiş olduğunuz "getirilen ya da getirilecek hiçbir yeni düzenleme eskisinden daha kötü olamaz" ifadeleri olaya tamamen siyaset dışı baktığımız da yani hukukçu kimliğimizle baktığımız da ne kadar da talihsiz bir söylemdir. Biz, hukukun olmadığı yerde hukuku yaratma, hukuk varsa sorunlarını düzeltme, önümüzde ki en iyi hukuk sistemi olsa dahi onunun boşluklarını doldurma ve eksikliklerini tamamlama görev ve bilincine sahip olmak zorunda değil miyiz? Bırakalım siyaseti, ülkenin içinde bulunduğu durumları, hukuk sistemimizi; biz olmasak sizce hukuk mevcut olabilir mi? Unutmayalım elinde güç olan her zaman daha fazlasını ister. Biz başta çağdaş demokratik hukuk sisteminin geriye gitmesini engellemek daha sonra daha çağdaş ve demokratik olması yolunda gerekli çalışmaları yapmak zorundayız. Aksi halde öz değerlerimizi kaybetmiş oluruz.

Sayın Kayılıoğlu,

Neyi eleştirdiğinizi daha açık ifade ederseniz yanıt verebilirim.

Basit sloganlar içeren eleştiriniz ile benim yazdıklarım arasında bağ kuramadım.

Bir de talihsiz derken haksız bir ifadede bulunuyorsunuz. Kimin için talihsiz? Benim bilinçli bir şekilde kurduğum cümle / önerme (getirilen ya da getirilecek hiçbir yeni düzenleme eskisinden daha kötü olamaz) benim için kesinlikle talihsizlik değildir... Sizin için "talihsiz" ise böyle bir eleştiriye girerken nedenini açıklamanız gerekir.

Selam ve saygılarımla...

NOT: Temel gramer kurallarına dikkat etmenizi öneririm. Üç yerde dahi anlamında de-da eki kullanıyorsunuz; bunlardan, aynı cümle içinde yer alan ikisi yanlış...