|
|
|
|
Tahliye tahhüdü verilen tarihten 30 gün icinde mi takip baslatmak gerek? Birde hocam bir teredut his ettim sizde:
Lutfen bu hususu aciklamaniz mumkun mu?
Saygilarimla
|
|
 |
|
 |
|
Tahliye edileceği taahhüt edilen tarihten itibaren 1 ay içinde (30 gün değil) icra takibi yapmalısınız(ya da dava açmalısınız).
Taahhüt şeklen geçerli dedim. Çünkü kiracının argümanlarını bilmem mümkün değil.

Çünkü,
|
|
|
|
kira sozlesmesinden yaklasik bir ay sonra duzenlenmistir
|
|
 |
|
 |
|
demişsiniz. Bir kiracı henüz taşınmışken neden 1 ay sonra bir taahhüt versin? Malum sözleşmeyle birlikte tanzim edilen taaühhütler, müzayaka altında verildiği kabul edildiği için, geçerli değildir. Benim başımdan geçen 2 olayı anlatayım. Ne demek istediğimi anlarsınız. Birincisinde kiralayan sözleşmeyle birlikte taahhüt alıp, tanzim tarihini ileri bir tarih koymak istemişti. Ben de müvekkile 2 nüsha yaptırmasını söyledim. Öyle de yapıldı. Müvekkili eldeki nüsha ile notere gönderip, oanylattırdım. Böylece sözkonusu belgenin, kontratla birlikte tanzim edildiği noter vasıtasıyla tevsik edildi.
İkinci olayda da yine aynı gün taahhüt alınmıştı. Yine müvekkili notere gönderip, "şu tanzim tarihli, şu tarihte tahliye edeceğimi belirten tahliye taahhüdünü kontratla beraber imzalamak zorunda kaldım" şeklinde bir ihtarname keşide ettirmiştim.
Bu ve benzeri hallerin sizin olayınızda olup olmayacağını bilmediğim için, "şeklen geçerli" dedim.