25-09-2010, 13:19
|
|
|
Değerli Meslektaşım,
Öncelikle ciro zincirinin kopuk olmasının nedenini tam olarak açıklayabilirmisiniz? beyaz ciro olup olmadığının tarafınızca incelendiğini düşünürek asıl soruna geçiyorum.
Ödeme emrine karşı şikayette bulunma 5 günlük hak düşürücü süreye tabidir. Sizin dosyanızın 2009 esaslı olmasından yola çıkarak bu beş günlük sürenin kaçtığını düşünüyorum. İlgili İİK maddelerini ekliyorum.
ayrıntılı bilgi için Baki Kuru'dan İcra İflas Hukuku- Ders Kitabı 21.Baskı sayfa 367'ye bakabilirsiniz
MADDE 168 - (Değişik: 538 - 18.2.1965) İcra müdürü senedin kambiyo senedi olduğunu ve
vâdesinin geldiğini görürse, borçluya senet sureti ile birlikte hemen bir ödeme emri gönderir.
Bu ödeme emrine şunlar yazılır :
1. Takip talebindeki kayıtlar,
2. Borcun ve takip masraflarının on gün içinde ödenmesi ihtarı,
3. Takibin müstenidi olan senet kambiyo senedi vasfını haiz değilse, beş gün içinde mercie şikâyet etmesi lüzumu.
MADDE 170a - (Ek: 538 - 18.2.1965) Borçlu, alacaklının bu fasıl hükümlerine göre takip hakkı olmadığını 168 inci maddenin 3 üncü bendine göre şikâyet yolu ile ileri sürebilir.
Tetkik mercii müddetinde yapılan şikâyet veya itiraz dolayısiyle, usulü dairesinde kendisine intikal eden işlerde takibin müstenidi olan kambiyo senedinin bu vasfı haiz olmadığı veya alacaklının kambiyo hukuku mucibince takip hakkına sahip bulunmadığı hususlarını resen
nazara alarak bu fasla göre yapılan takibi iptal edebilir.
|