Mesajı Okuyun
Old 22-09-2010, 14:34   #7
grkm

Alıntı:
Yazan Av.Özgür KARABULUT
Sayın Erkancapar;

Yukarıda alıntı yaptığım kararda da görüleceği üzere, bir kere satış talep edip avans yatırmış olmak haczin süresiz olarak devamını sağlamamalıdır. Makul bir süre içerisinde satışa geçilmelidir (satış günlerinin tespiti, ilanın yayımlanması, satış ilanının tebliği vs.).

Ancak, burada "Haciz süresiz baki kalmayacaksa ne zaman düşer?" sorusuna cevap aramak lazım gelir. Olayınızda, satış talebinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen taşınmazın satışına geçilmemiş olmasını "makul olmayan süre" olarak değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorum. İcra mahkemesine başvurunuzun bu anlamda olumlu neticeleceğini de düşünüyorum.

Saygılarımla...

Sayın Karabulut, görüşünüze tamamen katılıyorum. Benzer bir olayda borçlu tarafız ve alacaklı vekili kıymet takdiri istemeden, hacizden kısa bir süre sonra satış ve satış avansı yatırma talebinde bulunmuş. icra müdürü satış talebini reddetmiş ancak satış avansının yatırılmasını kabul etmiş. bu durumun üstünden 3. yıl geçmiştir.

Ancak daha yeni tarihli kararlarda bu kararın tersinin uygulamada olduğunu gördüm. Aynı doğrultuda başka kararlar elinizde var mı?

Teşekkürler.