Mesajı Okuyun
Old 15-09-2010, 08:47   #1
ncoban

Acil Akrabalar arasında görülen davada yazılı delil şartı var mıdır?

İyi günler,
Müvekkilimin elindeki senede dayanarak 2 erkek kardeşine karşı icra takibi başlattık.Kardeşlerinden biri İcra Hukuk Mahkemesi'nde borcu olmadığı ve senedin kambiyo vasfına haiz olmadığı gerekçeleri ile dava açtı.Ayrıca bu davada 12 sene önce üçüne de miras kalan taşınmazdaki hakkını müvekkilimin kendilerine sattığını ve bu meblağ karşılığında bu senedin yapıldığını;ancak kendine düşen borcu ödediğini bu konuda da çok sayıda şahidinin olduğunu ve bunları duruşma esnasında dinleteceğini de belirtmiş.Dün karşı tarafın avukatı ile bu konuda anlaşmak için görüştüğümüzde kendisi bir ara akrabalar arasında görülen davalarda yazılı delil şartı bulunmadığını,müvekkilinin kendisine düşen borcu ödediğini,bu hususu duruşmada şahit dinleterek kanıtlayabileceği şeklinde bir ibare kullandı.Ben bugüne kadar böyle birşey hiç duymadım ve kanunda da böyle bir ibareye hiç rastlamadım.Bu konunun doğruluğunu yada yanlışlığını bilen meslektaşlarım varsa yardımlarını bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkür ederim.Saygılarımla.