Konu
:
Trafİk Radar Cezasinda UsulsÜz Teblİgat
Mesajı Okuyun
11-09-2010, 18:45
#
9
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
advocate19
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.benim asıl sorum tebligat zarfının üstünde benim bilgilerim ve aracımın plakası yazmasına rağmen tebligat zarfı içerisindeki ceza tutanağının farklı bir kişiye ait olması durumunda ne yapılabileceği. tebligatın usulüne uygun olmadığı nedeniyle benim tebligatı iptal ettirmem durumunda bana yeniden tebligat göndermeleri gerekecek.bu süreçte de yönetmelikteki 7 günlük süre geçmiş olacak.sonrada düzgün bir şekilde tebliğ edilen ceza tutanağı da bu 7 günlük süre nedeniyle cezanın iptalini sağlayabilir mi?aslında 7 günlük süresi geçmeden benim adıma ceza tutanağı düzenlenmiş fakat yanlışlıkla başkasıyla benim tutanağımı karıştırmışlar.7 günlük süreyi hesap ederken tutanağın ilk düzenlendiği tarih mi dikkate alınır yoksa bana düzgün bir şekilde tebliğe gönderdikleri tarih mi dikkate alınır?
Önemli olan ceza tutanağının 7 gün içinde tebliğe çıkarılmasıdır. Siz yanlış gelen tebligatı iptal ettirirseniz, yönetmeliğin aradığı, "7 gün içinde tebliğe çıkarma" şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Dolayısıyla yine "savunma hakkı" kısıtlanmış olacaktır. Evet tebligat tutanağında sizin isminiz vardır ama henüz neyle suçlandığınızı bilmemektesiniz(Kuramsal olarak). O nedenle ceza iptal edilmelidir(usul hala esastan önce geliyorsa)
Sayın Av.Armağan Konyalı üstadım, teveccüh ve mütevazilik örneği göstermiştir.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın