Mesajı Okuyun
Old 04-09-2010, 11:40   #11
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Av.Nilgün Altındağ
merhaba, icra dosyasında kıymet takdiri yapıldıve alacaklıya da tebliğ edildi, sorumun içeriğinde bu hususu belirtmiştim, ayrıca 7 adet daire 2 adet dükkan, 3 adet zeytinlik, bmw marka otomobil, sizce hacizlerin alacaktan fazla olup olmadığı belli değil mi?. ayrıca İİK hükümleri çok açık borcu karşılayacak kadar mal haczi yapılır, anayasayla korunan mülkiyet hakkı, hakkın kötüye kullanılması yoluyla sınırlandırılamaz, kıymet takdiri raporlarında borç ile haczedilen malvarlığı arasındaki fahiş fark çok açık ve neredeyse 100 kat fazlası olduğu ve alacaklıda bundan haberdar olduğu halde aşkın hacizleri kaldırmamasını kötü nieyetli bir tavır olarak değerlendiriyorum.. BK hükümlerine göre de fiiliyle zarar veren maddi ve manevi tazminat ödemekle de yükümlü olur..

Alıntı:
Yazan Av.Nilgün Altındağ
alacaklı neden zarar görmüş olsun ki?.. 15 aydır kıymet takdiri bile yaptırmadığı için biz kıymet takdiri yaptırdık, satışa geçsin, alacağını alsın, hukuki haklarını kullansın.. tabii ki devam eden bir dava var, borçlu borcunu o nedenle ödemedi.. yani siz şimdi 25.000 Tl için 2.000.000 Tl tutarındaki malvarlığını haczeden ve 15 aydır hiçbir işlem yapmayan alacaklının tutumunu zorbaca bulmuyorsunuz da davasının sonuçlanmasını bekleyen borçlunun tutumunu zorbaca buluyorsunuz öyle mi? bu hukuki bir yaklaşım olmaktan çok duygusal bir yaklaşım.. Size İİK madde 85 hükmüne bakmanızı tavsiye ederim..

Sayın Altındağ,
Neden tehiri icra istenmediğine yanıt vermemişsiniz. Yine İcra Hukuk Mahkemesi'ne yaptığınız şikayetin sonucunu neden beklemediğinizi, neden alacaklının kendiliğinden hacizleri kaldırması gerektiğini düşündüğünüzü anlamıyorum. Alacaklı alacağını tahsil etmek için yasal haklarını kullanıyor, siz de kullanın. Alacaklının ille de satış istemek zorunluluğu yok ki. Borçlunun da satış isteme yetkisi vardır; borcunu ödemek istiyorsa ödesin ya da borca yeterli hacizli bir malının satışını istesin.
Ben görüşlerimi yeterince yazdım; bu olayda manevi tazminat isteme koşullarının oluşmadığını düşünüyorum. Siz düşüncenizden eminseniz davanızı açın, sonucu hep beraber görelim.
Saygılarımla.