Mesajı Okuyun
Old 04-09-2010, 10:03   #7
Av.Nilgün Altındağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Sayın meslektaşım,
Yasal bir hakkın kullanılması kötüniyeti göstermez, etik dışı da değildir. Kıymet takdiri yapılmadan hacizlerin alacaktan fazla olup olmadığı da bilinemez, ki zaten açtığınız davada mahkeme bu kıymet takdirlerine göre karar verecektir. Bu konuda davanız sonuçlanmadığına göre (öyle anlaşılıyor), alacaklının hacizlerin bir bölümünün kaldırılmasını istemesi için bir neden yoktur.
Takibin dayanağı olan karar temyiz edilirken tehiri icra talep edilmesi, teminat yatırılıp hacizlerin daha en baştan engellemesi olanağı varken, bu yasal hak kullanmayıp, şimdi hacizlerin manevi zarara yolaçtığının iddia edilmesi bence kabul edilebilir değildir.
merhaba, icra dosyasında kıymet takdiri yapıldıve alacaklıya da tebliğ edildi, sorumun içeriğinde bu hususu belirtmiştim, ayrıca 7 adet daire 2 adet dükkan, 3 adet zeytinlik, bmw marka otomobil, sizce hacizlerin alacaktan fazla olup olmadığı belli değil mi?. ayrıca İİK hükümleri çok açık borcu karşılayacak kadar mal haczi yapılır, anayasayla korunan mülkiyet hakkı, hakkın kötüye kullanılması yoluyla sınırlandırılamaz, kıymet takdiri raporlarında borç ile haczedilen malvarlığı arasındaki fahiş fark çok açık ve neredeyse 100 kat fazlası olduğu ve alacaklıda bundan haberdar olduğu halde aşkın hacizleri kaldırmamasını kötü nieyetli bir tavır olarak değerlendiriyorum.. BK hükümlerine göre de fiiliyle zarar veren maddi ve manevi tazminat ödemekle de yükümlü olur..