Mesajı Okuyun
Old 03-09-2010, 14:21   #1
caalar

Varsayılan İhaleden 2 yıl süreyle yasaklanma, iptal davası ve iptal edilen iş deneyim belgesi

Merhabalar sevgili meslektaşlarım. Öncelikle yeni mezun genç bir meslektaşınız olarak bir hatam olursa affınıza sığınmak isterim. yardımcı olabilirseniz sizlere bir sorum olacak:

Müvekkilimiz olan bir firmanın , İSKİ ile yaptığı atık su ihalesinde yaşanan ölüm hadisesi sebebiyle sözleşmesi feshedildi ve 2 yıl boyunca ihalelere katılması İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Ayrıca müvekkil firmanın şantiye şefine iş deneyim(iş yönetme belgesi) de bu sebeple verilmedi. Akabinde tarafımızdan açılan iptal davasında karar olumlu çıktı ve söz konusu yasak ve yapılan diğer işlemler iptal edilmiştir. Temyizde de Danıştay 13. Dairesi kararı onamıştır. bu sebeple ben de idareye iptal edilen iş deneyim belgesinin müvekkilim şantiye şefine geri verilmesi için talepte bulundum, ancak 60 gün içeriside cevap alamayınca dava açtım. davalı idare savunmasında tarafımdan açılan ve kazanılan davanın ihalelerden yasaklanma ile ilgili olduğunu ve iş deneyim belgesinin geri verilmesi ile ilgili olduğunu iddia ediyor. açıkçası biraz tıkandım, varsa bilgilerini benimle paylaşabilecek meslekteşlarıma minnettar olurum.

kolay gelsin, teşekkürler.

Saygılarımla.