Mesajı Okuyun
Old 02-09-2010, 22:12   #47
Gemici

 
Varsayılan Sakızlı ve Akrepli Su, Sinekli Meyve Suyu ve Fareli Ekmek

Sakızlı ve Akrepli Su, Sinekli Meyve Suyu ve Fareli Ekmek

Ceza kanunu madde 185 deki suç oluşmamıştır benim görüşüme göre.

Aldığı suda sakız veya akrep, ekmeğinde fare çıkan kimsenin manevi bir zarara uğradığı düşüncesindeyim. Söz konusu gıda maddelerinin içilmesi ve yenilmesi düşünülemiyeceğinden malın geri alınması ve maddi zararın telafi edilmesi gerekir; maddi zarar vardır.

Sağlık ve temizlik kurallarına uyulmadan üretilen ve hizmete sunulan gıda maddelerinin tüketimi toplumun sağlığını tehlikeye düşürür. Sayın Av.Şehper Ferda DEMİREL ve Sayın Av.Armağan Konyalı'nın belirtikleri hükümlein uygulanması gerekir.

Fareli Ekmek:
Olay 2007 yılında Kuzey İrlanda'da cereyan ediyor. Süper marketten bir ekmek alıp eve gelen İrlanda'lı evde ekmeği dilimlerken içinde ekmekle beraber pişmiş bir fare görüyor. Mahkeme, 'bu bir sabotajdır, ekmeğimize fare katıp bizi sabote etmek istiyorlar' diyen fırının itirazlarına aldırmadan, sıhhatli olmayan gıda maddesini piyasaya sürdüğü gerekçesi ile fırını 1100,- Euro para cezası ödemeye mahküm ediyor.

Saygılarımla