Mesajı Okuyun
Old 01-09-2010, 08:42   #8
Av. Güneş

Cevap verdiğiniz için tekrar teşekkürler. Ben de mahkeme tarafından istemimin reddedileceğini düşünüyorum. Ancak olması gereken, istemimin kabulüne karar vermek.
Sayın Veysi SEVİĞ’in yazısına konuya araştırırken ben de ulaşmıştım. Vergi mahkemesinde tanık dinlenemeyeceğini ifade ediyor ki burada hem fikiriz zaten.
İYUK md. 58 hükmü şu şekildedir :
"Taraflar, idari dava açtıktan sonra bu davalara ilişkin delillerin tespitini ancak davaya bakan Danıştay, idare ve vergi mahkemelerinden isteyebilirler.
Danıştay, İdare ve Vergi Mahkemeleri istemi uygun gördüğü takdirde üyelerden birini bu işle görevlendirebileceği gibi, tespitin mahalli idari veya adli yargı mercilerince yaptırılmasına da karar verebilir."
İstemin uygun görülmeyeceği kanaatindesiniz; ancak yazılı yargılama usulü tanık deliline başvurmaya engel olmadığına göre (mahkemede dinlenmesine engel) İYUK md. 58/2 uyarınca tanığın ifadesinin alınması için adli yargı mercileri istinabe edilebilir diye düşünüyorum.
İstemimin reddedilecektir belki; ancak bence kanun maddeleri açık bir şekilde bu istemin yerine getirilmesine elverişli.