Konu
:
7 örneğe konu çeke yapılan itirazda itirazın iptali
Mesajı Okuyun
31-08-2010, 13:56
#
5
Av. Mehmet Demirezen
Alıntı:
Yazan
Av.AKYILDIZ
kambiyo vasfını kaybetmemiş bir çeke ilişkin olarak 7 örnek icra takibi yapıldı, itiraz gördü. itiraz sonrası çeklere ilişkin 6 aylık zamanaşımı söz konusu mudur, yoksa kanunda belirtilen 1 yıllık sürede itirazın iptali davası açmak mümkün müdür? Çok aradım ama Yargıtay kararı bulamadım. Bu durumda 6 aylık zamanaşımının söz konu olmadığını düşünüyorum. Yorumlar için teşekkürler.
İ.İ.K
Alıntı:
a) İtirazın iptali
1)
Madde 67 - (Değişik: 18/2/1965 - 538/37 md.)
(Değişik birinci fıkra: 17/7/2003-4949/15 md.) Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.
(Soruda sorulmak istenen 1 yılllık süre içerisinde itirazın iptali açılıp açılamayacağı ise)
İlamsız icra takibine her türlü alacak konu edilebilir. Bu kambiyo niteliğini haiz bir evrakta olabilir.Diğer tüm itirazlarda 1 yıl olan süre takip dayanağının kambiyo evrakı olmasında neden kısalacak olsun ?
Ben tereddütsüz 1 yıllık süre içerisinde itirazın iptali açılabileceği görüşündeyim.
Kambiyo evrakının 6 aylık zamanaşımına uğraması alacağın zamanaşımına uğradığı anlamına gelmez sadece kambiyo evraklarına mahsus yolla icra takibi yapılamaz o kadar.
Av. Mehmet Demirezen
Üye Kimliği
Av. Mehmet Demirezen İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Mehmet Demirezen İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. Mehmet Demirezen İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın