|
Boşanma Davasi Acilmasi Hakkinda
Merhaba,
Ben 36 yasinda, yurtdisinda egitim almis, calismis birisiyim. Eşim ile aramizda 24 yaş fark var ve 8 senedir evliyiz. Bu sure zarfinda hic calismadi, ama emekli maasi,birikimleri, evi vardi gecimimizi genelde o sagladi.Ben de donem donem calistim. Esim evliligimizin 2.senesinden sonra dine asiri ilgi duymaya basladi, beni kisitlayici herhangibir talepte bulunmadi fakat sosyal cevremize ve yasam tarzimiza aykiri olmaya basladi, dogal olarak uzaklastik- bir tarkata, gruba vs uye degil-. O sirada ben de yurtdisinda calistigim icin tum vaktini dine adamis.Ben Turkiyeye dondukten sonra da aramizdaki iletisim iyice bozuldu. Bu sirada cocuklarimiz oldu - su anda 4 ve 2 yaslarinda, erkek. Bir de esim baska bir sehre tasinmak istiyor, ben ve ailem Istanbuldayiz, ben istemiyorum.Evde devamli bir huzursuluk ve gerginlik var - (bir kac sefer siddet,psikolojik siddet de gordum ama bunu mahkemede konu etmek istemiyorum, rapor da almadim, cunku ailemin ogrenmesini istemiyorum) .Esim bosanmak istemiyor.
Sorum:
1- Dine donmesi, baska sehre tasinmak istemesi, yas farki gibi sebeplerden dava acabilir miyim, siddetli gecimsizlik olarak?
2 - 4 senedir calismiyorum, kira gelirini almadigim ama tapuda uzerime kayitli olan bir evim var sadece.
Bosanmada cocuklarin velayetini alamama gibi bir problem yaratir mi calismamam?
3 - Cocuklar 1 senedir yuvaya gidiyorlar, tek istedigim nafaka olarak cocuklarin yuva masraflarini karsilamasi,ikisinin yuva masrafi aylik 2000 tl, bu mahkemede kabul edilir mi? Bu konuda delil sunabilirim
4- Hiç boşanma ile ugrasmadan evden cocuklar ile ayrilsam, suclu olur muyum? cocuklarin velayetinde bir problem yaratir mi?
5- Bosansam da cocuklari yurtdisina cikartirken babalarindan izin mi almam gerekir ya da velayeti alirsam bu konuda serbest miyim?
Cok tesekkurler simdiden,
|