|
|
|
|
merhaba eşimden ayrılmak istiyorum hayatında başka biri olduğunu biliyorum fakat inkar ediyor. ben ssklı bir işte çalışıyorum 3 çocuğum var yaşları 24,22,10. eşim çalışıyor fakat sigortalı bir işte değil eğer boşanırsam eşimin benden nafaka tazminat vs gibi ücretler istemesi yasal mıdır çocukların velayetini ben alacağım. (mağdurum ssk yok falan deyip nafaka talep etme hakkı var mı sonuçta bende 650 tl gibi bir paraya çalışıyorum) birde avukat paraları çok yüksek davayı nasıl açabilirim avukatlar 5000 tl gibi para istiyorlar bunu verecek durumum yok devlet bana avukat tayin ederler mi ne yapmam gerekiyor?
|
|
 |
|
 |
|
1- Sadece 10 yaşındaki çocuğunuzun velayetini alabilirsiniz. Diğerleri reşit olmuş zaten.
2-Eşinizin SSK'sız olması onun sorunu. Çalıştığını tanık vs. her türlü delille kanıtlayabilirsiniz.
3- Davayı siz açtığınızda eşinizin kusurlu veya sizden daha kusurlu olduğunu kanıtlamanız gerekecektir. Hele aldatma olgusunu kanıtlarsanız, sizden nafaka tazminat talep etmesinin yasal dayanağı olmayacaktır.
4- SSK'lı çalışıp gelir elde ettiğiniz için baronun adli yardım hizmetinden yararlanamayacaksınız.