Mesajı Okuyun
Old 30-08-2010, 11:47   #1
Av. Tuğba K.

Önemli SORU: Tapulu arazisini kullanamayan şahsın tespit istemi

Müvekkilime ait tapulu arazinin bulunduğu köyde, adanın tamamen kaydığı yönünde tarafımıza bilgi verilmiş ve müvekkilimin farklı zamanlarda yaptırmış olduğu ölçümler neticesinde kendisine gösterilen yer ile fiilen kullandığı yer arasında farklılık ortaya çıkmıştır. Köyde bu sorunla karşı karşıya çok sayıda insan vardır ve şu anda müvekkilim kendine ait araziyi kullanmaktan Kaymakamlık kararıyla men edilmiştir.Ancak yaptığımız incelemelerde adanın kaymış olmayabileceği düşünülmüştür, çünkü müvekkilimin kullandığı tarla ile kendi tarlası arasında başka parsellerde vardır.

Mahkeme yoluyla tespit yapılmasını istediğimiz takdirde, yapılacak olan tespit sonucu tarafımıza gösterilecek yerin tapulu yerimiz olduğundan emin olabilir ve bunun üzerinden hukuki işlemler yapmaya devam edebilir miyiz?

Bu durumun geçersizliği sonradan iddia edilebilir mi?

İlgili kadastro Şefliği tespit yapılsada sonucun yine yanlış çıkacağını bana söyledi. Ancak görüştüğüm başka insanlarda tespit yaptırmanın tek çözüm olacağını söyledi. Hakimler de bu konularda uzman olmadıklarından Kadastrocuların sözlerine dayanarak hareket ediyorlar ve tespit talep etsem dahi olayın netleşmeyeceği bana söyleniyor. Araştırıyorum, bir çıkış yolu bulamadım..

Daha çok teknik bir sorun olmasına karşın konu hakkında bilgi sahibi olan, tecrübeli arkadaşlarımın olmasını umut ediyorum. Teşekkürler.