|
|
|
|
Sayın meslektaşlarım, sormak istediğim bir husus var:
İYUK md. 31/2, md. 58/2 ve VUK md. 3 gereğince vergi mahkemesinden, adli yargı merciilerinin istinabe edilmesi suretiyle tanık dinlenmesi talep edilebilir mi? Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Av.Güneş,
2577 S.K. m.1/2: "Danıştay Bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve
vergi mahkemelerinde yazılı yargılama usulü uygulanır ve inceleme evrak üzerinde yapılır."
m.20/1: "Danıştay ile idare ve
vergi mahkemeleri, bakmakta oldukları davalara ait
her çeşit incelemeleri kendiliklerinden yaparlar. Mahkemeler belirlenen süre içinde
lüzum gördükleri evrakın gönderilmesini ve her türlü bilgilerin verilmesini taraflardan ve ilgili diğer yerlerden isteyebilirler. Bu husustaki kararların, ilgililerce, süresi içinde yerine getirilmesi mecburidir. Haklı sebeplerin bulunması halinde bu süre, bir defaya mahsus olmak üzere uzatılabilir"
İdari yargılamada tanık dinlenmesine dair düzenleme yoktur.
Ayrıca bkz:
http://www.turkhukuksitesi.com/showp...09&postcount=2
Yalnız aynı forumda Sayın proofhayat ın da belirttiği üzere:
|
|
|
|
İdari yargıda tanık dinleme üsulü yoktur. Ancak tanıkların delil tespiti yoluyla sulh hukuk mahkemesinden alınıp veya noterden tespit ettirip,yazılı hale getirilmesini mahkemelerin yazılı delil olarak değerlendirdiği istisnai uygulamalar mevcuttur.
|
|
 |
|
 |
|
Saygılar...