24-08-2010, 09:30
			
							
		 | 
		
			 
            #2
		 | 
	
	| 
		 
			
			 
			
			
			
			
		 
			
				  
				
		
	  | 
	
	
		
			
			
				 
				
			 
			 
			
		
		
		
		Sayın  konuk,  
Aile  Mahkemesine  müracaat  ederek Ailenin   Korunması  Hakkında  ki Kanunda  sıralanan tedbirlerin  uygulanmasını  isteyebilirsiniz.  Bu  başvuru  herhangi bir  harca  tabi değildir.   
Mahkeme  bu  kapsamda  aşağıda ki  tedbirlerden birine , birkaçına  ve ya  uygun  gördüğü  başka bir   tedbire  hükmedecektir.   
 
Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin; 
     
     a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması, 
     
     b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması, 
     
     c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi, 
     
     ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi, 
     
     d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi, 
     
     e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması, 
     
     f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması. 
Verilecek  olan  bu tedbirlere  uyulmaması  halinde kusurlu  eşin  tutuklanması ve  hakkında  hapis  cezası  gündeme  gelebilecektir.   
 
Eşinizin  şiddete  ve  tehdite  yönelik  davranışları  suç  teşkil edeceğinden  bu  cumhuriyet  başsavcılığına  suç duyurusunda  bulunabilirsiniz.  
 
Sayın konuk,  
Herhangi bir  hak  kaybına  uğramamak için birebir  bir avukatın  hukuki  yardımını  almanız  önemlidir.  
Mali durumunuz  uygun değilse  bulunduğunuz  il barosu  adli yardım  bürosundan   size  ücretsiz  hukuki yardımda  bulunacak  bir  avukat  görevlendirilmesini  talep edebilirsiniz.   
Saygılar. 
		
	
	
    
  
		
		
		
				
		
	
	 |