21-08-2010, 15:24

| 

| 

| 

| 

Sayın Konuk,  
Boşanma ile  birlikte  çocuğunuzun  velayetini  talep  etmeniz durumunda  mahkeme çocuğun  üstün  yararını dikkate alacak ,  dosyada ki delillerle  birlikte bir  değerlendirme  yaparak  gereken  kararı verecektir.   

Çocuğun  velayeti  talep edilmez ise  bu durumda  velayeti  talep  edene  verilmesi  gündeme  gelecektir.  

Yoksulluk  nafakasına  hükmedilebilmesi için;  Medeni Kanunun  175.maddesi gereğince  eşin  kusursuz yada  daha  az kusurlu olması,  boşanma ile  birlikte  yoksulluğa  düşecek  olması  gerekmektedir.   
Üzerinize  kayıtlı bir  gayrimenkulün  olmasının,tek  başına  yoksulluğa düşülmediğinin  yeterli göstergesi  olamayacağını  düşünüyorum. Gayrimenkul  gelir  getirmemektedir,  siz  oturmaktasınızdır,  çalışmamakta bir  gelir  elde etmemektesinizdir ve  benzeri  durumların  dikkate  alınması,  ileri  sürülmesi  gerektiğini  düşünüyorum.  

Mahkeme  dosyadaki   delilleri  değerlendirerek nafaka konusunda   gereken  kararı verecektir.   

Sayın  konuk,  
Bir  avukatn  birebir  hukuki  yardımını  almanız hak  kaybına  uğramamanız  açısından  önemlidir. Maddi  durumunuz   uygun  değilse  bulunduğunuz  il barosu  adli  yardım  bürosundan  ücretsiz bir  avukatın  hukuki  yardımını  talep  edebilirsiniz.   
Saygılar. 

|