Mesajı Okuyun
Old 19-08-2010, 18:32   #4
Admin

Süreli bir akit söz konusuysa ihtarın zamanı açısından öncelikle sözleşmeye bakmak gerekir. Sözleşmede bir açıklık yoksa, BK 262.deki süreye dayanabilir ve sözleşmeden bitmeden 3 ay önce tebliğ olacak ve sözleşme bitiminde kontratın fesh edileceği şekilde bir ihtar keşide edebilirsiniz diye düşünüyorum. Hukuki yollarla (karşılıklı anlaşma durumunu istisna tuttum) bundan daha kısa sürede tahliye etme yolunu ben göremedim, aklıma gelmeyen bir nokta varsa belki bir başka meslektaş yardımcı olabilir.

Öte yandan bu olayda aslında 6570'e tabi olmamanızın avantajınıza olduğunu düşünüyorum. 6570'e tabi olsaydınız sözleşme bitimi akdin feshi için yeterli olmayacak, ayrıca ihtiyacınız olduğunu da ispat etmeniz gerekecekti ve bunun ispatı sırasında davanız uzayabilecekti. BK'ye tabi olduğunuz içinse şimdi herhangi bir sebebe dayanmanız gerekmiyor, doğrudan sözleşmenin bitiminde sebepsiz fesih hakkınız var ve olay dava aşamasına gelirse de davanın uzama (karşı tarafça uzatılma!) şansı çok daha düşük.