12-08-2010, 13:00
|
|
|
dilekçe altında dilekçenin davalı beyanlarına uygun olduğunu belirtmek üzere ve her sayfasında 'talebime uygundur' şeklinde bir beyan müvekkilce yazıldı ve imzalandı. Sözünü ettiğim şerh bu..
Vekaletname verildikten sonra taraflar arasında vekalet ilişkisi kuruluyor. Ancak bu ilişkinin kurulması tek başına vekalet ücretinin hak kazanılmasına yetmiyor bildiğim kadarıyla.
Yine haksız azilde avukat, eğer ayrıca bir ücret kararlaştırılmadı ise dosya durumu vs.gibi durumlar dikkate alınarak değişen oranlarda ücrete hak kazanabiliyor.
Mevcut durumda ise; vekaletname verildikten sonra avukat dilekçeleri hazırlıyor ancak müvekkil takip etmeme talimatı veriyor. Avukatın emeğinin ve yaptığı işin bilincinde.
Bu durumda acaba vekalet ücreti mi talep edilmeli yoksa dilekçe ücreti mi?Dilekçe ücreti talep edilebilecekse aynı zamanda danışma ücreti de talep edilebilir mi?
Bahsi geçen talimat yokmuş gibi davranılıp başka bir avukata vekalet verilmesi nedenine dayanılarak haklı nedenle istifa edilirse, başka bir avukata vekaletnamenin verildiğinin öğrenme tarihi nasıl ispat edilebilir? Davanın duruşmasının olduğu tarih karine olarak kabul edilebilir mi?
Çok soru sordum biliyorum ama gerçekten çıkamadım işin içinden..
İlginize teşekkür ederim.
|