06-08-2010, 00:16
|
|
|
Merhaba;
2 yildir Fransa'da yasiyorum.iltica yolu ile oturum aldim. Geldikten 6 ay sonra da kizimi yanima aldim. Burada kizimin dogum belgesini ve iltica pasaportunu ilgili kurumlar verdi. Burada cok iyi bir okula basladi ve bizimle cok mutlu. Burada biri ile evlendim, kizim yanimizda cok mutlu, hic sorun yok.
Oz babasi ben ulkeyi terk ettikten 1 sene sonra Kanadaya iltica etmis (oturumu henuz kabul edilmemis, hala dava surecindeymis) Ben buraya geldikten sonra kizim 6 ay anneannesinde kaldi fakat babasi bir kez olsun onu sormadi. Ya da annesi gitti ben velayetini alayim diye dava acmadi. Ben cocugu aldigimda eski esim Turkiyedeydi ve cocugu aldigim icin Polise ya da savciliga herhangi bir suc duyurusunda bulunmadi. Hatta ben yurt disina cikmadan once bana cocugu alabilmem icin muaffakatname bile verdi. Kizim geldikten sonra bir kez aradi ve yolunuz acik olsun dedi.
Oz babasi Kanadaya gittikten sonra beni aradi ve ona evlendigimi soyledim. Simdi hergun beni tehdit ediyor. Hergun cocugumu alacagini soyluyor. Yeniden evlendigim icin dunyanin en ahlaksiz kadini oldugumu ve bunun hesabini verecegimi soyluyor. Bana gonderdigi e-maillerin hepsinde agir hakaretler var.
Kizimin velayeti bende. Mahkeme kararinda yilda bir ay tatil icin alabilecegi ve pazar gunleri 9 dan 5 e kadar alabilecegi yazili. Ben tatil icin ona gondermek istemiyorum. Cunku gonderirsem bir daha asla geri alamam.
Mahkeme karari turk mahkemesinin karari. Korkudan buradaki mahkemelere gidip karari tanitmak icin dava acamadim. Acaba gidip cocugun babasi nerede ben bilmiyorum desemmi Fransiz mahkemelerine? Arayip sormuyor, odemesi gereken nafakayi (300 Tl) bir kez bile odemedi desem mi?
Rica etsem eski esimin cocugu benden alip alamayacagini soyleyebilir misiniz. Israrla cocugu kacirdigimi soyluyor. Ben cocugu kacirmadim. O zaten anneannesinde kaliyordu . Iltica ettigim kuruma da kizimin gelisi ile ilgili bilgi verdim.
Oz babasi bana dava acarsa cocugu alabilir mi? Yaz tatili icin 1 ay alma hakkina sahip olur mu? Ya alir geri vermezse? Turk mahkemesinin kararini burada tanitmam gerekir mi? Bana dava acarsa Kanadadan nasil haberim olur? (Bu arada Fransada bize ait herhangi bir adres bilmiyor, Fransanin neresinde yasadigimizi bilmiyor.)
Simdiden tesekkurler.
Bu arada kizim alti yasinda.
|