27-07-2010, 14:48
|
|
|
Kendi şahsi görüşümü belirtecek olursam,
1- X tacir 'midir?
X'in tacir olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ortada bir ticari işletme bence yok. Bu nedenle Tacir olmak için kanunun aradığı şartın gerçekleşmediğini düşünüyorum.
Tacir: "Bir ticari işletmeyi, kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye tacir denir."
Ticari İşletme : "Ticarethane veya fabrika yahut ticari şekilde işletilen diğer müesseseler, ticari işletme sayılır."
Ayrıca yürütülen aaliyetin esnaf faaliyetinin sınırlarını aşmadığı düşüncesindeyim. Bir şirket adı altında faaliyet yürütülmediği sürece yürütülen faaliyet ticari olmayacaktır.
2- ticari faaliyetlerine başlamadan önce izlemesi gereken yol nedir?
X şahsının ticari faaliyet yürümediğini, serbest meslek icra ettiğini düşünüyorum. İzlenmesi gereken yolun işin ticari faaliyet olmaığı noktasından hareketle bir sonuca varılabilir kanaatindeyim.
3-Olaydaki “Ocean Danışmanlık” nedir? Bu ismin kullanılması bir hukuki soruna yol açar mı?
İsim konusunda özel bir mevzuat hükmü olup olmadığından emin değilim ancak, ismin bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Bilindiği üzere zaten bu tür yabancı isimleri her yerde görmek mümkün.
İyi çalışmalar
|