Mesajı Okuyun
Old 22-07-2010, 13:40   #2
meltem2007

Alıntı:
Yazan av.aybeg
icraya koyduğum borçluların Ticaret Mahkemesinde yüklü bir miktarda menfi tespit davasından kaynaklanan %40 kötü niyet tazmınatı kazandıkları şeklinde duyum almam üzerine gidip dosyayı inceledikten sonra borçluların bankaya karşı kötü niyet tazmınatı kazandıklarını gördüm ve hemen ticaret mahkemesi dosyasına haciz müzekkeresi götürdüm havale edip dosya içerisine koydum.Ayrıca bankaya 89/1 gönderdim ve müzekkerede esas ve karar sayılı dosyasını yazarak bu davadan kaynaklanan bütün tazminatların dosyamıza gönderilmesi şeklinde 89/1 gönderdim.Bankanın vermiş olduğu cevap dilekçesinde herhangi bir hak ve alacağının bulunmadığı şeklinde beyan sunduklarını gördüm.89/4 icra hukuk mahkemesinde haksız itiraz için dava ve gerçeğe aykırı beyandan dolayı icra ceza mahkemesine şikayet yolunumu denemeliyim.Şöyle belirteyim ki dava dosyası menfi tespit davası ve kesinleşmeden icraya konulamıyor biliyorsunuz.Ama burda ilerde doğması gereken bir alacak söz konusu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz
Bence bankanın vermesi gereken yanıt, dava sonucunda Mahkemece borçlunuza %40 tazminat ödemeye mahkum edildiklerini kabul ederek kararın kesinleşmesi durumunda borcun dosyanıza yatırılacağı şeklinde olmalıydı.Bu durumda gerçeğe aykırı beyanda bulunma dan dolayı icra cezaya müracaat edebilirsiniz diye düşünüyorum.