Değerli meslektaşım Sayın Armağan Konyalı.
Evrakların tamamı bugün elimde. Hemen özetlemek isterim:
YAPI TATİL TUTANAĞI : 1. NO YAPI TATİL TUTANAĞI: (Adres, ada, parsel vs..)
Dikkat : Yapı Tatil Tutanağı Tarihi : "01.06.2010"
Encümen Yıkım Kararı : "08.06.2010"

Tutanakta, şöyle yazıyor: "BK+ZK+3NK'lı tamamı ruhsatsız mevcut binada daha önce konut olarak kullanılan zemin katın bölme duvarlarının kırılıp cam çerçeve takılmak suretiyle dakkana dönüştürüldüğü tespit edilmiştir." 01.06.2010 Sayı:1137 (Altında elle çizilmiş bina krokisi ve teknik elemanların imzaları var , hepsi bu kadar)
Encümen Kararı : İlgi: 01.06.2010 tarih ve 1137 sayılı 1 Nolu Yapı Tatil Tutanağı.
...ilçesi,....sokak,..ada,..parsel,..kapı sayılı yer üzerinde,a,b,c,d,e ve f'ye ait tamamı ruhsatsız BK+ZK+3NK'lı yapı tespit edilmiş olup, daha önce konut olarak kullanılan zemin katın bölme duvarlarının kırdırılıp cam çerçeveler takılarak dükkana dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.
Bu nedenlerden dolayı 3194 sayılı yasanın 32. maddesi uyarınca karar alınmasına dair olan İmar Ve Şehircilik Müd'nün Başkanlık onaylı 04.06.2010 tarih ve ...sayılı teklifinin KABULÜNE.."
1- Yapı Tatil Tutanağı'nda süre verilmemiş olduğunu gözlemledim. Ama aklıma şu geldi: Acaba tamamı ruhsatsız diye süre verilmesine gerek yok mu? Gerçi yasada böyle bir ibare görmedim.
2- İmar Ve şehircilik Müd'nün başkanlığa yazdığı yazının özeti: ".....bodrum kattaki dükkanın faaliyetine devam ettiği ve yoğun bir şekilde şikayet konusu olması itibariyle, DÜKKANIN FAALİYETİNE SON VERİLEREK RUHSAT HİLAFI ÇALIŞAN DÜKKAN HAKKINDA gereği için evrakın Ruhsat Ve Denetim Müd'ne havalesini arz ederim."22.06.2010
3- İşte bu yazı üzerine de müvekkile tahliye etmesi ile ilgili yazı gönderilmiş.
Ama ruhsat iptali ile ilgili alınmış encümen kararı yok. Sadece bir vatandaşın İmara yaptığı şikayet üzerine imar ve şehircilik müdürlüğü bu kararı alıp başkan onayına sunuyor ve yazının altında da başk. yard'nın"olur"u var. Bu, bağımsız bir iptal davasına konu olabilir mi? Olabilirse, hem yıkım işleminin hem de bu işlemin birlikte iptalini aynı dilekçede isteyebilir miyim?
Bana bu kadar tahammül ettiğiniz tekrar teşekkürler ederim Sayın KONYALI.
Saygılarımla.
Amaç, müvekkilin çalışma faaliyetinin durdurulması ama geçerli çalışma ruhsatı devam ediyor.