Mesajı Okuyun
Old 20-07-2010, 21:31   #23
hakkaniyet_

Birgün büromun tabelası için bir usta çağırdık.Ne kadar borcumuzun olacağını sorduğumda önce görmem gerek dedi telefondan birşey söylemek yeterli olmaz dedi. Peki dedim.Geldi, tabela ile ilgili problemi halletti ve biz de sorduk ne kadar diye.Yaptığı işe göre biraz abartılı bir meblağ söyledi.Pazarlığımız ilk söylediği miktarın biraz altında sonuçlandı. Ama adam yaptığı işi nasıl abartıyor.Sonra parasını verdik.Avukat hanım gelmişken şunu da öğrenivereyim dedi ve başladı soluksuz miras meselelerine.Neymiş babası ölmüş de borç bırakmış da ne yapılabilirmiş..Ben de miras ilgili elinde ne varsa bilgi belge ne varsa getir bi daha görüşelim,görüşme sonucu bilgi belgen incelendikten sonra ücrette anlaşırsak probleminin çözümünü öğrenirsin dedim.Ne var ki söyleyiversen dedi ve gitti ve gelmedi.Adama bak dedim içimden ne kadar rahat,kendisinin bir merdiven dayayıp,iki vida sıkıştırmasını nasıl da abarttı ve emeğini kuruşuna kadar savundu.Gördüm ki insanlar avukatın emeğine karşı gerçekten saygısız ve teklifsiz-kocaman puntolarla yazılmış "danışma ücrete tabidir." yazısına rağmen-oluyorlar ve bunlara meydan vermemek biz avukatların elinde.