Mesajı Okuyun
Old 20-07-2010, 09:41   #4
Adli Tip

Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı
Sayın Üyeler

Aşağıdakiler bilmediğimden sorulmuş sorulardır; yol gösterici olarak kabul edilmemeli:
Sayın Adli Tip'in yukarıdaki görüşüne katılıyorum ancak "başka yerde çalışıyor olması" tartışmasına girileceğine kocasını kiracı olarak kabul etmek; kiracının karısını da kapıcı olarak kabul etmek daha iyi olmaz mı?

Bence gerçeğe göre dava açılmalı: Gerçek ne? Kapıcı olarak kiminle anlaşma yapıldı? Her ikisiyle de mi? O halde iki kapıcı olmaz mı?

Saygılarımla

Bence de.

Müvekkilinin anlattıklarını, meslektaşımız "gerçek" kabul ediyor, onun anlatııklarını da biz gerçek kabul ediyorsak:

İş ilişikisinin unsurları nelerdir: işçi, işveren, ücret ve en önemlisi bağılılık unsuru.

Soruda, erkek eşin, karısına sadece bahçe işlerinde "yardımcı" olduğu belirtilmiş.
Apartmanda, bahçe işlerinin yapılması bu kişiden bekleniyorsa, kanımca artık burada bir hizmet sözleşmesi doğmuştur.

Sizin de belirttiğiniz gibi, apartmanda iki kapıcının olması da mümkün.

Benim belirtmek istediğim husus şu idi: Meslektaşımız, her iki eş için de dava açtığında, karşı taraf, "salt davcılardan birinin bir başka sigortalılığı nedeniyle" hizmet sözleşmesinin var olmadığını iddia edememeli.

Birisini kiracı, kiracının karısını da kapıcı kabul etmek, "Yasaya göre kapıcı daireleri kiraya verilemiyor ve kira karşılığı kapıcı çalıştırılamıyor." hükmünü davalılar lehine dolanmak olabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla,