Mesajı Okuyun
Old 20-07-2010, 08:10   #15
Armağan Konyalı

Alıntı:
Yazan Av. Eugen Huber
Karardan sonra tebellüğ ilmuhaberi Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü'nden gönderilmiş. Ve bu bildirimde, "taşınmazın yıkılacağına dair hiçbir ibare de yok. Sadece 15 gün içinde tahliyesi" yazıyor.
Şimdi ben iptal davasında konu kısmına ne yazmalıyım? "Şu şu sayılı ve günlü encümen kararının ve şu şu tarihli Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü'nün bildirim işleminin iptali mi" Sırf bu bildirim işleminin bağımsız olarak iptal edilebilme kabiliyeti var mıdır?
Hakkınızda yapılmış işlem olarak, hakkında dava açılabilecek yıkım kararı var.
Hakkınızda yapılmış işlem olarak hakkında dava açılabilecek bir de işyeri ruhsat iptali olmalı. (Yoksa Ruhsat Denetim Müdürlüğü yazı göndermezdi)

Ruhsat Denetim Müdürlüğünden işyeri ruhsatın halen geçerli olup olmadığını; bu hususta verilmiş bir karar olup olmadığını öğreniniz. Ruhsat Denetim Müdürlüğünün tahliyenizi istediği yazısının nedenini öğreniniz.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün tahliyenizi istediği yazısının nedeni "hukuk aleminde değişiklik veya yenilik doğuran irade açıklaması" sayılırsa (örneğin işyeri ruhsatının iptal edilmiş olması nedeniyle gönderilmişse) bu idari işlem hakkında da iptal davası açılabilir. Ama sadece yıkım için tahliye etmeniz yolunda bir yazıysa yazının iptali için dava açılmasına gerek bulunmamaktadır.

Bu arada encümenin yıkım kararına karşı 60 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açmayı ihmal etmeyiniz.

Saygılarımla