19-07-2010, 21:28
|
|
|
Belediye yetkilileri ile görüştüm. Denen şudur: "Biz zaten burasını yıkamayız. Çünkü depremden önce yapılmış. Depremden önce yapılan binaların yıkılmaması ile ilgili başkanlık kararı var. Ancak çok şikayet geldiği için encümen bu kararı aldı. Amaç müvekkilinizi tahliye etmek"
Ben de bunun mantık dışı olduğunu söyledim. Zira encümene teklifi veren İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü. Karardan sonra tebellüğ ilmuhaberi Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü'nden gönderilmiş. Ve bu bildirimde, "taşınmazın yıkılacağına dair hiçbir ibare de yok. Sadece 15 gün içinde tahliyesi" yazıyor.O BİNADA HİÇBİR MALİKE DE BİR YAZILI BİLDİRİM YAPILMAMIŞ. Sayın Konyalı, 32. maddeye göre yıkım kararlarını uygulayacak olan ve ilgilisine bildirimi yapacak olan zabıta müdürlüğü değil midir? Ruhsat Müdürlüğü, adı üzerinde "ruhsat işleri" ile ilgili işlemler yapmaz mı?
Şimdi ben iptal davasında konu kısmına ne yazmalıyım? şaşırdım kaldım. "Şu şu sayılı ve günlü encümen kararının ve şu şu tarihli Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü'nün bildirim işleminin iptali mi" Sırf bu bildirim işleminin bağımsız olarak iptal edilebilme kabiliyeti var mıdır?
Saygılarımla.
|