Mesajı Okuyun
Old 17-07-2010, 21:30   #7
Av. Eugen Huber

Yine ben Sayın KONYALI. Açıkça müvekkille bugün görüştüm.bana verilen bazı bilgiler yanlışmış. Öncelikle
1- İŞYERİ RUHSATI İPTAL EDİLMEMİŞ. Dolayısıyla halen geçerli. Belediye iptal davası açmış ama kaybetmiş.
2- Müvekkilin taşınmazı encümen kararında vurgulanan zemin katta değil; bodrum kattaymış. Bodrum katta
tekstil işi yapıyor.
3- Belediye ile de konuştuk. Burası depremden önce yapılmış binalardan. Ve bu binaları belediye -sebebini bilmiyorum- yıkma taraftarı da değil. Ancak aynı binadaki malikler sürekli birbirini şikayet etmesinden bıkmış. Bana, "gidin bir yürütmeyi durdurma kararı alın, siz de kurtulun ben de "dendi. Açıkça, önce zemin kattaki ve diğer bazı malikler önce bodrum dükkanı -sebebini bilmiyorum- şikayet ediyor. Burada konfeksiyon istemiyoruz diyerek. Bizim müvekkil de kalkıp, tüm binanın kaçak olduğunu belediyeye bildiriyor Yani inada biniyor iş. Encümen de yukarıda bahsettiğim yıkım kararını aldıktan sonra müvekkile ayın 9'unda tebliğ ediyor ve "15 gün içinde boşalt" diyor. Müvekkilin tek derdi, kurulmuş düzeni var, bozmak istemiyor. Bu arada sordum bugün müvekkile: "Yapı tatil Zaptı tutuldu mu?" diye ama emin değil. Fakat bana verdiği belgelerde böyle bir tutanağa rastlamadım. Pazartesi onu da belediyeden öğreneceğim. Encümen, kararını 8 Haziran'da veriyor. 9 Temmuz'da da Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nce yukarıda bahsini ettiğim ilmuhaber tebliğ ediliyor. Ancak yapı tatil tutanağı, encümen kararından önce düzenlenebilir mi? İnanın bu konuda hukuki anlamda hiçbir bilgim yok.
Durum kısaca budur. Ve vekalet de Pazartesi çıkıyor. Artık geri dönüş yok gibi Değerli Meslektaşım
Başınızı epey ağrıttığımın farkındayım. İlgi ve bilgileriniz için şimdiden tekrar teşekkür ederim.