Mesajı Okuyun
Old 16-07-2010, 08:01   #6
Engin Özoğul

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan YALÇIN ÖNDER
Sayın Özoğul,

Meslektaşınız değilim. Sade bir SMMM'yim, belki haddim olmayarak yardımcı olmaya çalışırsam yanlış yapmış olur muyuyum?

Konuya ilişkin Yargıtay değil, belki Danıştay Kararı olabilirdi, ancak düzenleme 2007 de yapıldığından, uygulamada uyuşmazlık çıkması zor olduğundan, henüz Danıştay Kararı da çıkmamış olabilir.

Sayın Yalçın Önder,

THS içindeki cevaplarınızı ilgiyle takip ediyorum. Birçok konuda aydınlatıcı bilgilerinizden faydalandım; teşekkür notlarım da sizde mevcuttur. O yüzden elbette yardımınızı önemsiyorum.

Meslektaşlara sormamın nedeni "böyle bir konuda çekişme yaşayıp yargı kararı elde etmiş olmaları ihtimali"ydi.

Somut olayda "icra müdürünün hukuki açıklamaları yeterli bulmayıp yargı kararı istemesi söz konusu"dur. Bu nedenle de emsal bir karar bulmaya ihtiyaç vardı.

İşin özü ise şu: İcra müdürü, "bir anonim şirket adına 2 yıldan fazla süreli bir taşınmazın icra yoluyla satışı"nda KDV ödenmesini istiyor. Oysa ben icra yoluyla satışların da istisna kapsamında olduğu düşüncesindeyim. Sorun buradan çıkıyor.

Sadece meslektaşlarımın bilgileri önemlidir gibi bir düşüncem olmadığını tekrar ifade etmek isterim. SMMM üyelerimizin bilgileri de en az 3M'li migros kadar değerli.