Öncelikle herkeze selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.Sorumun çözümüyle ilgili şimdiden nazik yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Kasım 2004 döneminde öğrenciydim son yoklamamı yaptırmamışım 10.06 .2009 tarihindede askerlik kararımı aldırdım ve askere gittim bu zaman aralığında bana askerlikle ilgili hiç bir şey tebliğ edilmedi ama sanırım bu trt den oluyomuş.09/06/2009 bakaya suçundan dolayı askeri ceza kanununa göre üç aydan sonra kendiliğimden yoklamamı yaptırıp askere gittiğim için askeri ceza kanunu63/1-a maddesi ne göre 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmışım, buda tck 62 ye göre1/6 indirilerek 3 ay on gün hapis cezasına,tck50/1 e göre adli para cezasına ,52/4 e görede 10 taksite bağlanmış toplam 2000 tl adli para cezasına karar verilmiş.Yalnız şu kısmı anlayamadım hüküm kısmında:
1 Yasal imkansızlık bulunması sebebiyle cmk 231/5ve8 maddeleri gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına
2 Yasal imkansızlık nedeniyle tck 51/1 maddesi gereğince cezanın ertelenmesine yer olmadığına denmiş.
Tck 51/1 mad:İşlediği suçtan dolayı iki yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkûm edilen kişinin cezası ertelenebilir. Bu sürenin üst sınırı, fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış veya altmışbeş yaşını bitirmiş olan kişiler bakımından üç yıldır. Ancak, erteleme kararının verilebilmesi için kişinin; a) Daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı üç aydan fazla hapis cezasına mahkûm edilmemiş olması,
b) Suçu işledikten sonra yargılama sürecinde gösterdiği pişmanlık dolayısıyla tekrar suç işlemeyeceği konusunda mahkemede bir kanaatin oluşması
CMK 231 /5:Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, bir yıl veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder.
CMK231 /8 : Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi halinde sanık, beş yıl süreyle denetim süresine tâbi tutulur.Devamını biliyorsunuz.Bu iki maddedeki yasal imkansızlık sebebinin ne olduğunu anlayamadım açıklarsanız sevinirim.
Son olarakda 5320 SY 8 CMUK 272/3-A ile 1412 sayılı cmk 305 maddesi gereği hülküm kesin olmak üzere denmiş buda istinaf yada
temyize gidememem sonucunu çıkarıyo sanırım.Stajyer bir avukat olarak bu kadar çaresiz hale gelmem ve su an maaşlı bir yerde çalışmayan biri olarak 2000 tl gibi bir parayı nasıl ödeyeceğimi ,ve temyiz yolunun bile açık olmaması sonucu kendimi savunamamam ve hiç bir duruşmadan bile haberim olmadan bu kararın alınması çok zoruma gidiyo hatta ifademi askerken almışlardı istanbulda

bu konuda yapılıcak hiç bir şey yokmu tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim iyi günler.