Mesajı Okuyun
Old 14-07-2010, 10:07   #2
Av. Mehmet Demirezen

 
Varsayılan

Alıntı:
İİK
Madde 179/a- (Ek: 17/7/2003-4949/50 md)

İflâsın ertelenmesine karar veren mahkeme, şirketin veya kooperatifin malvarlığının korunması için gerekli her türlü tedbiri iyileştirme projesini de göz önünde tutarak alır.

Mahkeme erteleme kararı ile birlikte kayyım atanmasına karar verir. Mahkeme, yönetim organının yetkilerini tümüyle elinden alıp kayyıma verebileceği gibi yönetim organının karar ve işlemlerinin geçerliliğini kayyımın onayına bağlı kılmakla da yetinebilir.

İflâsın ertelenmesi kararında kayyımın görev ve yetkileri ayrıntılı olarak gösterilir.

Mahkeme erteleme kararının hüküm fıkrasını 166 ncı maddenin ikinci fıkrasındaki usulle ilan eder ve gerekli bildirimleri yapar.

Sayın emrah orbay
''Mahkeme gerekli her türlü tedbiri alır'' ifadesi mahkemeye geniş anlamda iyileştirme projesi ve iflas erteleme kararından beklen faydayı sonuçsuz bırakacak tüm girişmlerle ilgili tedbirleri alma yetkisi verilmiştir.

Ancak gayrimenkullerin satışının üzerindeki ayni haklarla birlikte satılabildiği göz önüne alınırsa ve işletmenin gayrimenkulün mülkiyetinin el değiştirmesinden dolayı iflasın ertelenmesi anlamında bir zararı olmayacaktır kanatindeyim.Ancak...

Çözüm:

İflasın ertelenmesni talep eden işletmenin iyileştirme projesi mevcut borca batıklıktan nasıl çıkacağı konusunda ciddi ve inandırıcı olmalıdır.
Buna göre sermaye artırımı uygulamada şart koşulmaktadır.
Ancak sermaye artırımı mutlaka nakdi olmak zorunda değildir

Mahkeme şirket ortaklarına yada üçüncü şahıslara ait gayrimenkulleri sermaya artırımında ayni ödeme olarak kabul edebilir.

yani işin özü iyileştirme projesinde ortağın şahsına ait gayrimenkulü sermaye artırımı olarak taahhüt etmesi çözüm getirebilir.

Bu çözüm yolu iflas halinde alacaklı haklarınıda koruyacaktır.

Mahkeme işletme yanında alacaklı haklarını korumakla da yükümlüdür.

Son olarak iflasın ertelenmesi zor ve sıkıntılı bir süreç kolay gelsin