Mesajı Okuyun
Old 13-07-2010, 11:16   #2
KARAKÜLAH

 
Varsayılan

Merhaba,
26953 sayılı yönetmeliğe gözatmanı tavsiye ederim. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27935.html
Araştrma görevlisi olmak için 100 üzerinden 65, 4 üzerinden 2,50 lisans ortalamasına sahip olmak gereklidir. Üniversite senato kararıyla daha yüksek bir puan aranacağını kararlaştırabiliyor.
Ortalamanın önemi başvuran kişilerin durumuna bağlıdır.Malesef en önemli kriter ales puanı, ön değerlendirmede zaten lisans ortalaması katılmıyor bile. Ön değerlendirmede alesin %60'ı, dil puanının %40'ı, esas değerlendirmede de alesin %55'i, lisans ortalamasının %15'i giriş sınavının (mülakat) %15'i ve dil puanının %15'i alınıyor.
Sonuç olarak,başvuran adayların diğer puanlarının birbirine yakın olması durumunda lisans ortalaması belirleyici oluyor.
Yüksek lisans derslerindeki başarının daha önemli olduğu söyleyen hocanın görüşüne katılmıyorum, bazı araştırma görevlisi ilanlarında başvuran adayların yüksek lisans yapıyor olma şartı aranabilir. Fakat değerlendirmeye yüksek lisanstaki ortalama katılmaz. Esasında yüksek lisansta ve lisanstaki not ortalamanın yüksek olması mülakatta hocaların gözüne girmek ve iyi bir mülakat notu almak için önemli olacaktır. Konuştuğun hoca da muhtemelen mülakatta kendisinin önemli gördüğü kriteri açıklamıştır. Yoksa genel olarak yüksek lisans performansı bir kriter değildir.
Mülakat notu açısından kendi okuluna başvuruyorsan jüride seni tanıyan, başarılı bulan hocalar varsa yaşadın demektir.
Başarılar diliyorum.