Mesajı Okuyun
Old 12-07-2010, 22:20   #3
av.kezban yılmaz

Mutlu

Armağan Bey sanırım soruyu yanlış sordum. yani aslında ne demek istediğimi anlatamadım

şöyle sorayım o zaman CMK Mad. 135/3' de "Birinci fıkra hükmüne göre verilen kararda, yüklenen suçun türü, hakkında tedbir uygulanacak kişinin kimliği, iletişim aracının türü, telefon numarası veya iletişim bağlantısını tespite imkân veren kodu, tedbirin türü, kapsamı ve süresi belirtilir. Tedbir kararı en çok üç ay için verilebilir; bu süre, bir defa daha uzatılabilir." demektedir. şimdi bu hüküm gibi hakkında teknik araçlarla izleme kararı şahsa ilişkin mi verilmeli yoksa genel itibariyle örneğin yapılan araştırmada tapuda vasfı işyeri olarak geçen bir yere ---bu yer işyeri olarak kullanılıyor olabilir, herhangi bir çalışma adı altında (....... bürosu isminde) kullanılıyor olabilir--- ilişkin olarak dinleme kararı alınabilir mi?

demek istediğim benim müvekkilim ile ilgili telefon dinleme kararları verilmiş; ayrıca müvekkilim söz ettiğimiz gibi bu ..... bürosuna takılan biridir de. şimdi burada alan dinlemesi için verilecek teknik araçlarla izleme talebinde ve kararında sadece bu büronun ismi belirtilerek buraya dair genel bir dinleme kararı verilebilirmi? Teknik araçlarla izleme, her ne kadar alan dinlemesine ilişkin olsa da şahıslar hakkında alınabilecek bir karar değilmi? büro müvekkilime ait değil ayrıca izleme kararı müvekkile ilişkin değil de büroya ilişkin alınmış bir karar.

sanırım bu sefer anlatabildim.yani işallah...