10-07-2010, 17:44
|
|
|
|
Alıntı: |
|
|
|
|
Yazan Av.Şehper Ferda DEMİREL |
|
|
|
|
|
|
|
Öncelikle İİK.m.121 ve anılan maddeyle ilgili içtihatlara bakmalısınız.
İzlenecek süreç;
1-İcra hukuk mahkemesinden, veraset ilamı başvurusunda bulunmak üzere "yetki belgesi" başvurusu.
2-Yine icra hukuk mahkemesinden, icra dosyası dayanak kılınarak, haczedilen miras payı için "ortaklığın giderilmesi" veya "iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi" talebinde bulunmak için "yetki belgesi" istemi
3-Veraset ilamı alınıp, ortaklığın giderilmesi veya iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi kararı alındıktan sonra, anılan kararın icra dosyasına sunulmasıyla, icra dosyasından satış talebi.
Satış (paylaştırma/tasfiye talep) aşamasına gelininceye dek olan aşamalarda kayyuma gerek yoktur. Ancak, ister ortaklığın giderilmesi kararı, ister iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi kararı alınsıni her iki durumnda da, tasfiye/paylaştırma aşamasında, alacaklının sulh hukuk mahkemesinden , borçluya kayyum tayini başvurusunda bulunması gerektiği, aşağıya alıntıladığım hukuk genel kurulu kararı gereğince, benimsenmiştir.
Saygılarımla...
Av.Şehper Ferda DEMİREL
|
|
|
|
|
|
Şehper Hanım çok güzel özetlemiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Ben de bir çok kez satış istedim Şehper Hanım'ın belirttiği yolu izleyerek. İsteyen olursa örnek karar gönderebilirim konu hakkında.
|